Post Graduate registration day with our Head of PG Ts Dr S Sarifah Radiah and our hero Mr Suib.

Welcoming our new post graduate students, we are looking forward for the new adventure and let's pray for their success.

Come and join MITRANS Transport and Logistics Masters and PhD.

The registration is still open, contact us for more info.

#kitaUiTM #unleashingpotentialsshapingthefuture

The participant of PPKV 2020 is applying the contract negotiations skill module towards the boardgame of Ticket To Ride. We are at MITRANS will make all skill enhancement modules fun and interesting.

#kitaUiTM

Shah Alam, 12 Disember 2019 – Institut Pengangkutan Malaysia, MITRANS, mengadakan Bengkel Penulisan Artikel Jurnal melibatkan pelajar-pelajar pascasiswazah dan warga MITRANS. Ketua Pengajian Siswazah MITRANS, Dr. S. Sarifah Radiah Shariff berkata, antara objektif bengkel ini adalah untuk memberi pendedahan kepada para peserta tentang ciri-ciri artikel jurnal yang baik serta tips pemilihan jurnal dalam bidang secara efektif.

Beliau menambah, selain itu, penekanan turut diberikan terhadap aspek pelaporan serta analisis data yang bersesuaian. Bengkel ini dihadiri oleh pelajar-pelajar pasca siswazah yang telah melengkapkan draf awal artikel masing-masing. Pendekatan bengkel ini lebih bersifat perbincangan dua hala di mana para peserta turut diberi peluang untuk memberi komentar terhadap contoh contoh penulisan artikel yang telah diterbitkan di samping memberi pandangan untuk penambahbaikan.